Gasztropillangó

Mennyei csokis tiramisu

Elég sokszor csináltam mostanában tiramisut, de mindig csak a jól bevált hagyományosat. Most úgy döntöttem, változtatok rajta valamit. Rakjak bele gyümölcsöt? Túl egyszerű.. Keverjek bele csokit? Szuper! Ezzel csak nem nyúlok mellé! Hát nem is, nagyon fincsi lett!Nekem másnap mindig jobban ízlik, így érdemes előre megcsinálni ( feltéve, hogy ki bírjuk várni).

csokis tiramisu

 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 50 dkg mascarpone (2 doboz)
  • 4 tojás
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 pohár espresso
  • amaretto likőr érzéssel (pár teáskanál)

 

 

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű mascarponét először magában simára keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáit kristálycukorral fehéredésig keverjük.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk:

  1. Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra.
  2. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, a felolvasztáshoz csak a vízgőzre van szükségünk.
  3. Forraljuk fel a vizet, és vegyük takarékra a tüzet, ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, és szórjuk bele a csokoládét.
  4. Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a csokoládét, majd tegyük félre hűlni.

 

A felolvasztott csokit a cukros tojáshoz adjuk , majd gyengéden összekeverjük a mascarponéval. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, és a csokis masszával óvatosan elkeverjük. Ezzel kész is a krém.

Elkészítjük a fekete kávét, amibe belekeverjük a likőrt. A babapiskótákat egymás mellé helyezzük és meglocsoljuk a kávés-likőrös keverékkel. Erre kerül egy sor a csokoládés krémből, majd egy újabb sor kávéval locsolt piskóta és a krém.

Tegyük hűtőbe, hogy kellően megpuhuljon a babapiskóta és a krém is megfelelő állagú legyen.

Kakaóporral és reszelt csokoládéval megszórva találjuk. 🙂

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!