Gasztropillangó

Szerelem torta

Mivel is ajándékozhatnánk  meg szerelmünk, ha nem egy fantasztikus süteménnyel? Ha valami extrát, valami szokatlant szeretnénk készíteni, amire tuti nem számít, akkor készítsünk vörös tésztájú tortát! Én a bársony torta mintájára készítettem el szív alakú formában. Így igazán tökéletes édesség lehet Valentin napra is. Ha nincs szív alakú formátok, bátran csináljátok meg kör alakúra, és díszítsétek szív alakú mintával vagy szórócukorral a tetejét. A siker garantált! 😉

1625725_10202960803796133_305981348_n

 

Hozzávalók (kb 20cm-es tortához):

  • 18 dkg liszt
  • 1/2 evőkanál kakaó
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 18 dkg vaj + kikenni a tortaformát
  • 1 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál vanília-aroma
  • 1 db tojás
  • piros ételszínező
  • csipet só

A krémhez:

  • Elkészítés:5 dkg vaj
  • 20-25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál vanília-aroma

A tésztához a vajat és a cukrot keverjük habosra (fehéredésig), adjuk hozzá a tojást, majd tegyük bele a tejfölt. Adjuk hozzá a vanília aromát és csöpögtessük bele a piros étel színezéket.

A száraz alapanyagokat (liszt, szódabikarbóna, kakaópor, sütőpor) egy másik tálban keverjük össze. Ha por alapú ételszínezőt használunk, akkor itt adjuk hozzá.

Szitáljuk bele apránként a tojásos, vajas keverékbe és jól keverjük ki, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Két vagy három részre osztva kivajazott szív alakú tortaformában, 160 fokon (légkeveréses) kb. 15 percig, tűpróbáig sütjük.

Közben a krémhez a cukrot, a mascarponét és a vanília aromát kikeverjük. Ha túl sűrűnek ítéljük, pár kanál tejfölt adhatunk hozzá.

A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon a külsejére is.  A krémmel kívülről bekenjük a formát.

Tálalás előtt pirosra színezett cukorral díszíthetjük ( kristálycukrot elkeverünk ételfestékkel).

Jó ünneplést mindenkinek!

1794828_10202960802676105_74880455_n

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!