Burgonya krémleves bacon chips-szel

Hideg időben jól jön egy lágy, melengető krémleves. A legjobb benne, hogy rövid idő alatt elkészül, és nem lehet elrontani!

Hozzávalók kb 6 adaghoz:

fél póréhagyma

1-2 ek vaj

80 dkg krumpli

4 dl főzőtejszín

1-1,2 liter húsleves alaplé (leveskockából is jó)

bors, szerecsendió

25 dkg bacon

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.

Egy nagy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és kis lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a nyers krumplit, felöntjük kb. 7 dl alaplével, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.

Közben hozzáadunk kevés borsot, szerecsendiót. Ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, a többi alaplevet és együtt főzzük még rövid ideig. A végén botmixerrel pürésítjük.

A bacont kis darabkákra vágjuk, majd egy serpenyőben piros-ropogósra sütjük.

A bacont a leves tetejére szórva tálaljuk!

Ugye milyen egyszerű? 🙂

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »