Régi kedvencem a tonhalkrém. Ha szendvicskrémről van szó, keresve sem találhatnánk olyat, amit ennél egyszerűbb elkészíteni. Én személy szerint bármikor és bármennyit meg tudok belőle enni finom pirítósra kenve.
A legjobb, hogy a tonhal kiváló proteinforrás. Nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, szelént, magnéziumot, B3-, B6-, B1- vitaminokat, omega-3 zsírsavat. Érdemes tehát minél többször fogyasztani belőle!
Hozzávalók (kb 8 szelet kenyérre):
- tonhal konzerv (kb 200g )
- tejföl 3 evőkanállal
- majonéz 2-3 evőkanállal
- kevés citromlé
- petrezselyemzöld apróra vágva
- só, bors
- + olívabogyó tálaláshoz
Elkészítés:
A tonhalat jól csepegtesd le és tedd egy tálba. Tedd bele a többi hozzávalót is (majonéz, tejföl, citromlé, só, bors, petrezselyem) és jól keverd el. Akkor jó, ha nem túl híg, de természetesen addig lehet tejföllel, majonézzel, fűszerekkel fokozni, ameddig jól esik. Ha szeretnéd robotgépet is használhatsz hozzá, de nem feltétlen szükséges. És kész is!
Tedd hűtőbe, hogy jobban összeérjenek az ízek! Ha nem bírod kivárni, akkor persze azonnal is fogyasztható. Pirítósra kenve, olívabogyóval kínáld.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: