Gasztropillangó

Padlizsános-gombás penne

Hazaérve fáradtan valami laktató és gyorsan elkészíthető vacsorára vágyik az ember. Ilyenkor jöhet az aduász: tészta valamilyen szósszal/raguval. Ha már unjuk a bolognait és a carbonarat ideje kipróbálni valami újat is. Például egy finom padlizsános-gombás pennét ami nagyon hamar elkészül.

20131028_181807

 

Hozzávalók (kb. 4 főre)

  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 10-15 dkg sajtkrém
  • 1 csomag pennetészta
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 db közepes padlizsán
  • 1 db lilahagyma
  • 5 db közepes fej gomba
  • petrezselyem
  • só, bors
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

Felteszek főni a tésztának egy jó liter vizet, sót, kis olíva olajat öntök hozzá, ha felforrt megfőzöm benne a pennét (kb 10-15 perc).
Közben a bacont apró kockára vágom és kis olívaolajon megsütöm, ha félig megpirult hozzáadom az apróra vágott hagymát. Jöhet hozzá a padlizsán, amit meghámoztam és kis kockákra vágtam ( ha sok mag van benne ki szoktam szedni). Utána hozzáadom az apróra vágott gombát, fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel. Ha megfőttek a zöldségek és elfőtte az alatta keletkezett levet, hozzáadom a sajtkrémet, megkevergetem, majd jöhet a tejszín is és összeforralom. Ha már enyhén besűrűsödött elzárom alatta a gázt.
A megfőtt a tésztát tányérra szedem és rákanalazom a tejszínes, padlizsános szószt, trappista vagy parmezán sajttal megszórom és már ehető is.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!