Hazaérve fáradtan valami laktató és gyorsan elkészíthető vacsorára vágyik az ember. Ilyenkor jöhet az aduász: tészta valamilyen szósszal/raguval. Ha már unjuk a bolognait és a carbonarat ideje kipróbálni valami újat is. Például egy finom padlizsános-gombás pennét ami nagyon hamar elkészül.
Hozzávalók (kb. 4 főre)
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 10-15 dkg sajtkrém
- 1 csomag pennetészta
- 2 dl tejszín
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 db közepes padlizsán
- 1 db lilahagyma
- 5 db közepes fej gomba
- petrezselyem
- só, bors
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Felteszek főni a tésztának egy jó liter vizet, sót, kis olíva olajat öntök hozzá, ha felforrt megfőzöm benne a pennét (kb 10-15 perc).
Közben a bacont apró kockára vágom és kis olívaolajon megsütöm, ha félig megpirult hozzáadom az apróra vágott hagymát. Jöhet hozzá a padlizsán, amit meghámoztam és kis kockákra vágtam ( ha sok mag van benne ki szoktam szedni). Utána hozzáadom az apróra vágott gombát, fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel. Ha megfőttek a zöldségek és elfőtte az alatta keletkezett levet, hozzáadom a sajtkrémet, megkevergetem, majd jöhet a tejszín is és összeforralom. Ha már enyhén besűrűsödött elzárom alatta a gázt.
A megfőtt a tésztát tányérra szedem és rákanalazom a tejszínes, padlizsános szószt, trappista vagy parmezán sajttal megszórom és már ehető is.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: