Elég sokszor csináltam mostanában tiramisut, de mindig csak a jól bevált hagyományosat. Most úgy döntöttem, változtatok rajta valamit. Rakjak bele gyümölcsöt? Túl egyszerű.. Keverjek bele csokit? Szuper! Ezzel csak nem nyúlok mellé! Hát nem is, nagyon fincsi lett!Nekem másnap mindig jobban ízlik, így érdemes előre megcsinálni ( feltéve, hogy ki bírjuk várni).
Hozzávalók:
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű mascarponét először magában simára keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáit kristálycukorral fehéredésig keverjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk:
A felolvasztott csokit a cukros tojáshoz adjuk , majd gyengéden összekeverjük a mascarponéval. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, és a csokis masszával óvatosan elkeverjük. Ezzel kész is a krém.
Elkészítjük a fekete kávét, amibe belekeverjük a likőrt. A babapiskótákat egymás mellé helyezzük és meglocsoljuk a kávés-likőrös keverékkel. Erre kerül egy sor a csokoládés krémből, majd egy újabb sor kávéval locsolt piskóta és a krém.
Tegyük hűtőbe, hogy kellően megpuhuljon a babapiskóta és a krém is megfelelő állagú legyen.
Kakaóporral és reszelt csokoládéval megszórva találjuk. 🙂