Gasztropillangó

Haramialeves fürjtojással

Kétszer megcsináltam ezt a levest 3 héten belül. Ez azért mond valamit! 🙂 Az egész azzal kezdődött, hogy egy kedves ismerősömtől (akinek ezúton is nagyon köszönöm!) kaptam fürjtojást ajándékba. Még nem dolgoztam fürjtojással korábban, gyorsan kerestem hát egy  receptet , amiben felhasználhatom. Ekkor akadtam rá erre a levesre, ami mostantól receptgyűjteményem nemes darabja! Nagyon tetszett […] Tovább

Fafülgombás színes tészta

A fafülgombát főleg a kínai, különösen a szecsuáni konyha kedveli. A fafülgomba a természetben a fák kérgén nő, és ott is termesztik. Frissen szedik, majd szárítva tárolják. A szárított fafülgomba színe szürkésfekete, a pernyéhez hasonló. A fafülgombának jellegzetes, nagyon enyhe földíze van, de inkább sajátos, kocsonyás-ropogós állaga miatt kedvelik, mely levesekben és más vegyes ételekben […] Tovább

Gombás kifli

Gyorsan kész van és gyorsan el is fogy! 🙂 A leveles tésztás kifli mindig jó választás, sokféleképp variálható és bolti, előre kinyújtott tésztával pofon egyszerű megcsinálni. Lehet édes kifli ha lekvárt vagy nutellát töltünk bele, vagy lehet sós sajtos töltelékkel, sonkással, vagy amilyet csak el tudunk képzelni. Most volt otthon egy kis gombám, ezért csináltam […] Tovább

Padlizsános-gombás penne

Hazaérve fáradtan valami laktató és gyorsan elkészíthető vacsorára vágyik az ember. Ilyenkor jöhet az aduász: tészta valamilyen szósszal/raguval. Ha már unjuk a bolognait és a carbonarat ideje kipróbálni valami újat is. Például egy finom padlizsános-gombás pennét ami nagyon hamar elkészül.   Hozzávalók (kb. 4 főre) 1-2 evőkanál olívaolaj 10-15 dkg sajtkrém 1 csomag pennetészta 2 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!