Sokkal finomabb, mint az IKEA-s! 🙂 Ez pont olyan étel, amit egymás után akár több nap is megennék! És ez nem csak az én véleményem. Tuti, hogy hamarosan újra el fogom készíteni.
Ráadásul egyszerű megcsinálni! Íme a hozzávalók:
Húsgolyó:
- 50 dkg finomra darált hús
- 10 dkg vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma nagyon apró kockákra vágva
- 1 tojás
- kb. 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejszín
- 2 mokkáskanál só
- csipetnyi őrölt fehérbors
- csipetnyi őrölt szegfűbors
Barnamártás:
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál szójaszósz
- csipetnyi őrölt fehérbors
- fél kiskanál pirospaprika
- kb. fél liter húsleves (kockából)
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg egy evőkanál vajon (ne hagyjuk megbarnulni!). A tojást villával verjük fel, keverjük össze a tejszínnel és a zsemlemorzsával, majd hagyjuk kb. 10 percig állni.
A darálthúst gyúrjuk össze alaposan a vajas hagymával, a tejes tojásba áztatott zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A masszából készítsünk diónyi gombócokat. A maradék vajat melegítsük meg, és állandóan rázogatva a serpenyőt, minden oldalukon süssük barnára a golyókat.
A vajba, amiben a húsgolyókat sütöttük, belekeverjük a 2 evőkanál lisztet, és egy fél kiskanál pirospaprikával kicsit megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel kb. tejföl sűrűségűre. Ízesítjük kevés szójaszósszal, kis fehérborssal. Végül belekeverjük a tejszínt, és együtt felforraljuk.
Krumplipürével vagy sültkrumplival, a tejszínes barnamártással és ami még nagyon fontos, vörösáfonya lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: