Gasztropillangó

Svéd húsgolyó barnamártással

Sokkal finomabb, mint az IKEA-s! 🙂  Ez pont olyan étel, amit egymás után akár több nap is megennék! És ez nem csak az én véleményem. Tuti, hogy hamarosan újra el fogom készíteni.

Ráadásul egyszerű megcsinálni! Íme a hozzávalók:                      1383102_10201986195751541_267835264_n

Húsgolyó:

  • 50 dkg finomra darált hús
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma  nagyon apró kockákra vágva
  • 1 tojás
  • kb. 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejszín
  • 2 mokkáskanál só
  • csipetnyi őrölt fehérbors
  • csipetnyi őrölt szegfűbors

Barnamártás:

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • csipetnyi őrölt fehérbors
  • fél kiskanál pirospaprika
  • kb. fél liter húsleves (kockából)

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg egy evőkanál vajon (ne hagyjuk megbarnulni!). A tojást villával verjük fel, keverjük össze a tejszínnel és a zsemlemorzsával, majd hagyjuk kb. 10 percig állni.

A darálthúst gyúrjuk össze alaposan a vajas hagymával, a tejes tojásba áztatott zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A masszából készítsünk diónyi gombócokat. A maradék vajat melegítsük meg, és állandóan rázogatva a serpenyőt, minden oldalukon süssük barnára a golyókat.

A vajba, amiben a húsgolyókat sütöttük, belekeverjük a 2 evőkanál lisztet, és egy fél kiskanál pirospaprikával kicsit megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel kb. tejföl sűrűségűre. Ízesítjük kevés szójaszósszal, kis fehérborssal. Végül belekeverjük a tejszínt, és együtt felforraljuk.

Krumplipürével vagy sültkrumplival, a tejszínes barnamártással és ami még nagyon fontos, vörösáfonya lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!